Specialist Hans van Herpen kijkt even om het hoekje tijdens de operatie van hond Gio uitgevoerd door zijn collega Ceriel Maas en assistent Irma Blom.
Volledig scherm
Specialist Hans van Herpen kijkt even om het hoekje tijdens de operatie van hond Gio uitgevoerd door zijn collega Ceriel Maas en assistent Irma Blom. © roy lazet

Dierenziekenhuis eerste trekker voor Fort Isabella Vught

VUGHT - Twee operatiekamers, vier polikamers, een röntgenkamer, een 'loden' kamer met daarin een hypermoderne snelle CT-scan, een eigen laboratorium én diverse kamers voor ondersteunende functies. Op Fort Isabella in Vught opent zaterdag het grootste dierenziekenhuis van Zuid-Nederland. De kliniek Veterinair Specialisten is in veel opzichten te vergelijken met een ziekenhuis voor mensen en is de eerste langdurige (15 jaar) huurder op Fort Isabella.

,,We hebben hier 2,5 keer zoveel ruimte als in Oisterwijk", vertelt internist Lisette Overduin tijdens een rondleiding door de dierenkliniek.  ,,In totaal hebben we hier zo'n 420 vierkante meter tot onze beschikking." Overduin, Hans van Herpen en Ceriel Maas zijn gezamenlijk eigenaar van Veterinair Specialisten op het voormalige kazerneterrein aan de Reutsedijk. Daarnaast maken ze gebruik van diverse zzp-ers. ,,We hebben allemaal ons eigen specialisme. We hebben onder anderen chirurgen in huis, een internist, orthopeden, een radioloog en echografist, een oogarts en een neuroloog. In de toekomst willen we ook nog een cardioloog aantrekken die bijvoorbeeld hartkatheterisaties kan uitvoeren."

Burgemeester Roderick van de Mortel verricht zaterdagochtend samen met zijn Jack Russell Trix de officiële opening. Van 13.00 tot 17.00 uur vindt er een openingsevenement plaats met verschillende demonstraties met honden waaronder hersenwerk, een hondenwandeling (packwalk), een braderie, knuffeldokter en een high tea voor honden.

15 jaar huur

De dierenkliniek Veterinair Specialisten is de eerste langdurige huurder (15 jaar) op Fort Isabella. Vughtenaren Tjeerd Saatrube en Olivier Koning herontwikkelen de historische plek waar zorg, wonen, werken, sport en ontspanning centraal komen staan. Deels gerealiseerd in de huidige kazernegebouwen én in nieuwbouw geïntegreerd in de buitenwallen. 

Veterinair Specialisten past volgens Saatrube perfect in de soort mini-samenleving die de Isabella Groep voor ogen heeft op het complex. ,,De dierenkliniek is een unieke service die ervoor zorgt dat er behoorlijk wat mensen uit heel Zuid-Nederland naar Fort Isabella komen en op het terrein verblijven terwijl hun hond of kat wordt geopereerd."

Fort Isabella in Vught.
Volledig scherm
Fort Isabella in Vught. © Bron: Google Streetview