Volledig scherm
Nog even wat extra lucht in de banden en de eerste tandemtocht van Tandemclub Vught kan na de zomerstop kan weer beginnen. © Maikel Samuels

Drie e-tandems voor Tandemclub Vught dankzij Oranje Fonds

VUGHT - De gemiddelde leeftijd van zowel de voor- als achterrijders van de Tandemclub Vught wordt hoger en dat vraagt om aanpassingen van het tandempark. Trapondersteuning is gewenst.  Het Oranje Fonds vervult deze wens en sponsort een bedrag van 2700 euro. Met dit bedrag kunnen drie tweepersoonsfietsen worden omgebouwd naar 'e-tandems'. 

De Tandemclub Vught heeft de tandems in eigen beheer. ,,We willen een aantal van de beschikbare tandems meer vermogen geven door ze van een accu te voorzien", aldus Nerina Vilchez, publiciteitsadviseur van de Tandemclub Vught. ,,We zijn als vereniging heel blij met de bijdrage van het Oranje Fonds. Door het ombouwen van de tandems naar e-tandem kunnen velen nog jaren langer van onze tochten blijven genieten."

Vrijwilligers

Tandemclub Vught organiseert jaarlijks negen tandemtochten voor mensen met een visuele beperking. Een groep van ongeveer veertig vrijwilligers functioneren daarbij als voorrijder en brigadiers en zij zorgen voor het uitzetten van een tandemtocht door het Brabantse land. De tandemtochten worden van april onderbroken door een zomerstop tot begin oktober op zaterdag georganiseerd. Zaterdag 18 augustus is de eerstvolgende tandemtocht. Mensen die geïnteresseerd zijn om als visueel gehandicapte of als voorrijder bij de club aan te sluiten, kunnen contact opnemen met Angela van Meer (angelavanmeer@live.nl)