Volledig scherm
Sam en Edwin de Vries brengen met 'Westerbork Serenade' een eerbetoon aan hun (groot)vader en verzetsman Rob de Vries. © Bert Nienhuis

Eerbetoon van Edwin de Vries aan zijn vader in Theater de Speeldoos Vught

VUGHT - Met het toneelstuk 'Westerbork Serenade'brengt acteur, regisseur en schrijver Edwin de Vries (1950, Amsterdam) een eerbetoon aan zijn vader. Het toneelstuk is 29 april te zien in Theater de Speeldoos in Vught.

Westerbork Serenade gaat over het leven van toneelleider, regisseur, acteur en verzetsman Rob de Vries (1918-1969) die in Westerbork uit naam van de liefde een bijna onvoorstelbare, heldhaftige verzetsdaad pleegde. Toen de oorlog begon, was Rob de Vries nog geen 22 jaar. Westerbork Serenade gaat niet alleen over de kracht van de liefde, maar vooral om de kracht van doorzettingsvermogen en moed. De naam van het toneelstuk is ontleend aan een liefdesliedje van het duo Johnny en Jones, de neven van Rob de Vries, dat ze in het kamp schreven. 

Volledig scherm
Theater de Speeldoos. © copyright Marc Bolsius

Kleinzoon Sam (1993) speelt Rob de Vries in oorlogstijd. Zijn toenmalige vriendin wordt gespeeld door de jonge actrice Machiel Rodenburg. Edwin speelt de rol van zijn overleden vader, die op deze wonderbaarlijke liefdesgeschiedenis terugkijkt.

Op vertoon van een entreekaartje van Westerbork Serenade ontvangen bezoekers t/m juli 2018 het tweede entreekaartje gratis bij het herinneringscentrum van NMKamp Vught.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement