Volledig scherm
Bestuurslid Martain Spierings van het Energiecafé © Kees van der Zandt

Eerste energiecafé Vught bij De Rode Rik

VUGHT - In wijkgebouw De Rode Rik aan de Van Sonstraat werd zaterdagmiddag het eerste Energiecafe in Vught geopend. Het was de eerste openbare bijeenkomst van de vereniging Vughtse Energie Transite (VET) om de bezoekers te wijzen op het verstandig gebruik,en zo goedkoop mogelijk om te gaan,met energie.

Zo deed Rob Borgsteijn van VET de afgelopen maanden onderzoek naar het energieverbruik bij de bewoners van Klein Brabant. "En daaruit bleek dat bewoners van geïsoleerde woningen veel minder energiekosten betalen", liet hij weten. "We gaan dit Energiecafé drie of vier keer per jaar houden", liet bestuurslid Martain Spierings van VET(foto) weten. "Nu is het nog wat algemeen, maar vanaf de volgende keer willen we steeds een bepaald thema centraal stellen om energie te besparen. Dat kan variëren van zonnepanelen tot isolatiemateriaal. "

  1. Maurick College in Vught heeft ruim aandacht voor Eerste Wereldoorlog

    Maurick College in Vught heeft ruim aandacht voor Eerste Wereldoorlog

    VUGHT - Ongeveer 1.200 leerlingen van het Maurick College in Vught hebben de afgelopen 13 jaar op een intensieve en vaak indrukwekkende manier kennisgemaakt met de Eerste Wereldoorlog. Ze gingen in groepjes voor een studiereis naar Noord-Frankrijk bij Verdun, liepen in de loopgraven, zochten scherven en schroot in en op de oorlogsakkers en bezochten het museum in Romagne-sous-Monfaucon van oud-Eindhovenaar Jean-Paul de Vries.

Den Bosch e.o.