Volledig scherm
De weekmarkt in Vught. © Miranda van Houtum/BD

Einde aan impasse over weekmarkt Vught: kramen dichter bij elkaar

VUGHT - Om parkeerplaatsen te sparen worden op donderdag de kramen van de weekmarkt op het Moleneindplein in Vught voortaan dichter bij elkaar gezet.

De winkeliers en de marktcommissie zijn het woensdag tijdens een overleg alsnog samen eens geworden. Het naar de ochtend verplaatsen van de markt, een wens van de winkeliers, was voor de marktkooplui geen optie.

Bereikbaarheid
De kern van de al lang lopende discussie tussen winkeliers en marktkooplieden is dat de weekmarkt ten koste gaat van een groot aantal parkeerplaatsen aan het Moleneindplein, waardoor de winkels minder goed bereikbaar zijn. Dit zou de winkeliers omzet kosten.

Extra parkeerplaatsen
Naast inschikken van de kramen wordt ook gekeken of er in de directe omgeving nog een aantal parkeerplekken kan komen. Met enkele aanpassingen in de openbare ruimte komen er dan 10 tot 15 parkeerplaatsen vrij op het plein, plus een aantal extra parkeerplaatsen in de omgeving.

Met deze tijdelijke oplossing is een einde gekomen aan de impasse in de discussie rondom de weekmarkt. Over enkele jaren komt er een definitieve oplossing. Dan wordt het totale gebied heringericht.

Den Bosch e.o.