Volledig scherm
In totaal sloopt Woonwijze in Vught zo'n 100 woningen in de Grote Zeeheldenbuurt. © Miranda van Houtum

Emoties bij sloop van Grote Zeeheldenbuurt in Vught

VUGHT - De sloop van de Grote Zeeheldenbuurt in Vught is maandag officieel gestart. Wethouder Peter Pennings zette symbolisch als eerste de grijper in 11 te slopen duplexwoningen aan de Esschestraat.

In totaal sloopt Woonwijze in de Grote Zeeheldenbuurt gefaseerd zo'n 100 woningen. Deze woningen zijn gelegen in het gebied Esschestraat, Michiel de Ruyterweg en Maarten Trompstraat. De woningen in de Grote Zeeheldenbuurt dateren uit 1940-1950 en verkeren volgens de woningcorporatie technisch in slechte staat, zijn gehorig en hebben hoge energielasten.

Dubbel gevoel
Diverse buurtbewoners die bij de start sloop aanwezig waren stonden er met een dubbel gevoel. "Van deze woningen snap ik het wel maar dat ook onze woningen aan de Maarten Trompstraat tegen de vlakte moeten absoluut niet", schetste Wim van der Steen. De sloop van de wijk inclusief oude basischool de Globe (Guido de Bresschool) bezorgde Annie Dijkman tranen in haar ogen. "Mijn dochter heeft hier gewoond en op deze plek haar man leren kennen. Hij was haar buurman."

iQwoningen
De 11 woningen aan de Esschestraat maken vrijwel zeker plaats voor de zogenaamde iQwoningen (Intelligent Quality) van Ballast Nedam. Nul op de meter woningen die in 6 tot 10 weken worden opgebouwd. 85 procent van de bouw gebeurt al in de fabriek in Weert. Dit zijn dan de eerste iQwoningen in de regio Den Bosch.

Volledig scherm
Wethouder Peter Pennings zette symbolisch als eerste de grijper in de woningen aan de Esschestraat in Vught. © Miranda van Houtum
Volledig scherm
De start sloop trok veel bekijks. © Miranda van Houtum
  1. Maurick College in Vught heeft ruim aandacht voor Eerste Wereldoorlog

    Maurick College in Vught heeft ruim aandacht voor Eerste Wereldoorlog

    VUGHT - Ongeveer 1.200 leerlingen van het Maurick College in Vught hebben de afgelopen 13 jaar op een intensieve en vaak indrukwekkende manier kennisgemaakt met de Eerste Wereldoorlog. Ze gingen in groepjes voor een studiereis naar Noord-Frankrijk bij Verdun, liepen in de loopgraven, zochten scherven en schroot in en op de oorlogsakkers en bezochten het museum in Romagne-sous-Monfaucon van oud-Eindhovenaar Jean-Paul de Vries.

Den Bosch e.o.