Volledig scherm
© Kees van der Zandt

Erewacht bij Fort Isabella in Vught voor 77 gesneuvelde militairen van het Regiment Wielrijders

VUGHT - Leden van de Vereniging Historische Miltaria (VHM) brachten woensdagmiddag een eerbetoon aan slachtoffers van het militaire Regiment Wielrijders, die vooral vielen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het was voor het eerst dat dit in Vught gebeurde.

Het eerbetoon vond plaats bij het monument op Fort Isabella, de voormalige Isabella kazerne. Leden van de VHM vormden een erewacht van 3 personen bij het monument. Na een half uur werd de erewacht afgelost door 3 andere leden in de originele militaire uniformen, zoals die in de oorlogsjaren door de Nederlandse militairen werden gedragen.

Het Regiment Wielrijders bestond van 1924 tot 1946. “Het was een bijzonder en helaas inmiddels wat vergeten regiment binnen het Nederlandse leger”, liet Wim Kievits, voorzitter van de stichting Fort Isabella Kazerne, na het eerbetoon weten. “Daarom is het een goede zaak dat één keer per jaar de slachtoffers onder het Regiment Wielrijders hier op het terrein stijlvol en waardig worden herdacht.”

  1. Maurick College in Vught heeft ruim aandacht voor Eerste Wereldoorlog

    Maurick College in Vught heeft ruim aandacht voor Eerste Wereldoorlog

    VUGHT - Ongeveer 1.200 leerlingen van het Maurick College in Vught hebben de afgelopen 13 jaar op een intensieve en vaak indrukwekkende manier kennisgemaakt met de Eerste Wereldoorlog. Ze gingen in groepjes voor een studiereis naar Noord-Frankrijk bij Verdun, liepen in de loopgraven, zochten scherven en schroot in en op de oorlogsakkers en bezochten het museum in Romagne-sous-Monfaucon van oud-Eindhovenaar Jean-Paul de Vries.

Den Bosch e.o.