Volledig scherm
De fietsers kregen naast het spoor tekst en uitleg. © Fietsersbond Vught

Fietsers rijden langs knelpunten en mogelijke oplossingen rondom het spoor en de N65 in Vught

VUGHT – Ongeveer 40 fietsers hebben vrijdagmiddag de mogelijke oplossingen en knelpunten bekeken langs het spoor en de N65 in Vught.

De spoorlijnen en de tunnel van de N65 onder het spoor bij Vught gaan over enkele jaren op de schop vanwege de plannen rondom PHS (Programma Hoogfrequent Spoor). De fietstocht voor politici, medewerkers van ProRail, ambtenaren en ‘gewone’ fietsers uit Vught en Den Bosch werd georganiseerd door de Fietsersbond.

In de toekomst gaan er veel meer personen- en goederentreinen rijden door Vught. Een deel van het spoor bij Vught wordt verdiept aangelegd. Er komt onder meer een tunnel bij de Loonsebaan onder het spoor en mogelijk ook onder de autoweg tussen Den Bosch en Tilburg ter hoogte van de Martinilaan in Vught.

De Fietsersbond is het niet eens met de afsluiting van de Aert Heymlaan en de Rembrandtlaan. “Die routes worden vaak door fietsers gebruikt die naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis of naar de Onderwijsboulevard in Den Bosch fietsen”, aldus Jan-Willem Hommes van de Fietsersbond in Vught. Volgens de Fietsersbond moet er naast het spoor onder de nieuwe brug van de N65 een fietspad komen voor de snelfietsroute van Den Bosch via Boxtel naar Eindhoven. Daar is nu nog geen geld voor. “Je moet dat stuk fietspad nu meenemen in de plannen. Anders ben je te laat”, aldus Hommes.

Bekijk ook ons dossier over het verdiept spoor in Vught op bd.nl/verdieptspoor

Volledig scherm
Wethouder Wilbert Seuren (rechts naast de plattegrond) gaf het startsein voor de fietstocht. © Fietsersbond Vught