Volledig scherm
Het fietspad langs de N65 tussen Helvoirt en Vught. © Miranda van Houtum

Fietspad tussen Helvoirt en Vught nog steeds vol scheuren en gaten; RWS komt belofte niet na

HELVOIRT/VUGHT - Ondanks beloftes van Rijkswaterstaat om de boel te repareren, zit het fietspad langs de N65 tussen Helvoirt en Vught nog steeds vol scheuren en gaten. Na diverse klachten van onder andere de Fietsersbond afdelingen Haaren en Vught, beloofde RWS eind vorig jaar al het ‘gevaarlijke’ fietspad aan te pakken.

Op korte termijn zouden de grootste gaten en scheuren worden gerepareerd en ook een nieuwe asfaltlaag was in zicht. Tot op heden is er echter weinig tot niets gebeurd.

​Onacceptabel
Jan-Willem Hommes van de Fietsersbond afdeling Vught fietste onlangs nog over het fietspad. ,,Ik heb geen reparaties gezien”, zegt hij. „Het fietspad zit nog steeds vol lelijke scheuren en kuilen. Dit is echt onacceptabel en moet zo snel mogelijk worden gerepareerd."

RWS heeft volgens communicatieadviseur Maurice van de Graef begrip voor de kritiek. „Wij zijn ook niet blij. Onze ambitie is uiteraard om onze afspraken na te komen en de projecten uit te voeren zoals beloofd. Er zijn wel wat reparaties gedaan, maar er bleek onvoldoende budget te zijn."

Lees een uitgebreid artikel over het 'gevaarlijke' fietspad tussen Helvoirt en Vught in het Brabants Dagblad, editie Den Bosch en Meierij, van vrijdag 29 juli.

Den Bosch e.o.