Volledig scherm
De man wordt verdacht van zes aanrandingen en poging tot aanranding in het centrum van Utrecht. (foto ter illustratie). © Marnix Schmidt

Foutje, bedankt: PI Vught levert verkeerde verdachte af bij rechtbank

VUGHT/UTRECHT - Verwarring in de Utrechtse rechtbank vanochtend. De man die voor de rechters verscheen vanwege een serie aanrandingen in Utrecht, bleek niet de verdachte.

De gevangenis in Vught bleek de verkeerde man op transport te hebben gesteld. Ze komen allebei uit Somalië en hebben bijna dezelfde naam. De verdachte van aanranding is naar een rechtbank in Limburg gereden, terwijl zijn bijna-naamgenoot in Utrecht belandde.

„Ik heb dit niet eerder meegemaakt”, zegt zijn advocaat Merlijn van Keulen. „Het verbaast me dat dit niet goed gecheckt wordt.”

De zaak is eerder inhoudelijk behandeld. Vandaag zou de strafmaat aan de orde komen. De man wordt verdacht van zes aanrandingen en poging tot aanranding in het centrum van Utrecht. Hij zou zich daar in maart en april vorig jaar schuldig aan hebben gemaakt. Bij twee pogingen viel hij meisjes van 11 en 12 jaar lastig. Hij probeerde, vaak onder invloed, zijn slachtoffer te kussen. 

Bij één vrouw likte hij de vingers, de hand en probeerde haar te kussen. Ook liet de 28-jarige man uit Somalië zijn broek zakken. De verdachte zei tijdens de vorige zitting geen herinneringen te hebben aan de voorvallen.

Besloten is vanmiddag een korte zitting te houden met de reclassering. De verdachte is daar niet bij. Op korte termijn wordt nog een zitting gepland om de strafeis te bepraten. Dat is hij er wel bij - als alles goed gaat.

  1. Maurick College in Vught heeft ruim aandacht voor Eerste Wereldoorlog

    Maurick College in Vught heeft ruim aandacht voor Eerste Wereldoorlog

    VUGHT - Ongeveer 1.200 leerlingen van het Maurick College in Vught hebben de afgelopen 13 jaar op een intensieve en vaak indrukwekkende manier kennisgemaakt met de Eerste Wereldoorlog. Ze gingen in groepjes voor een studiereis naar Noord-Frankrijk bij Verdun, liepen in de loopgraven, zochten scherven en schroot in en op de oorlogsakkers en bezochten het museum in Romagne-sous-Monfaucon van oud-Eindhovenaar Jean-Paul de Vries.

Den Bosch e.o.