Volledig scherm
© Thinkstock

Geen huurverhoging voor deel van huurders Woonwijze en St. Joseph

VUGHT/BOXTEL - Woonstichtingen Woonwijze uit Vught en St. Joseph uit Boxtel voeren geen huurverhogingen door voor een deel van hun huurders. Het gaat om huurders met een huishoudinkomen tot 44.360 euro.

De huren worden jaarlijks per 1 juli aangepast. Volgens Woonwijze zouden 1300 huurders van de stichting geen verhoging krijgen, omdat vorig jaar de streefhuren verlaagd zijn. Bewoners die nu meer betalen dan die streefhuur, gaan daarom niet meer betalen aan de huur.

Woonstichting St. Joseph uit Boxtel meldt dat huurders die momenteel gebruik maken van minimaregelingen krijgen sowieso geen huurverhoging. Andere huurders met een laag of middeninkomen betalen maximaal 0,6 procent meer. Dat percentage is afhankelijk van de kwaliteit van de woning en de huurprijs. Passen die bij elkaar, dan blijft het bedrag gelijk. Is de huur te laag voor de woning, dan stijgt de prijs.

  1. Maurick College in Vught heeft ruim aandacht voor Eerste Wereldoorlog

    Maurick College in Vught heeft ruim aandacht voor Eerste Wereldoorlog

    VUGHT - Ongeveer 1.200 leerlingen van het Maurick College in Vught hebben de afgelopen 13 jaar op een intensieve en vaak indrukwekkende manier kennisgemaakt met de Eerste Wereldoorlog. Ze gingen in groepjes voor een studiereis naar Noord-Frankrijk bij Verdun, liepen in de loopgraven, zochten scherven en schroot in en op de oorlogsakkers en bezochten het museum in Romagne-sous-Monfaucon van oud-Eindhovenaar Jean-Paul de Vries.

Den Bosch e.o.