Volledig scherm
Wijkagent Marcel de Rouw bij spoorwegovergang Wolfskamerweg. © N Reigersman

Geharrewar tijdens controle op tienminutentest in Vught

VUGHT - De test met de tienminutentrein op het traject Amsterdam-Eindhoven leidde gisteren tot wat geharrewar in Vught. Het betrof een parkeersituatie bij de spoorwegovergang Wolfskamerweg. 

Daar stond een auto van verkeersregelaars die door ProRail zijn ingehuurd geparkeerd op de stoep, van waaruit toezicht werd gehouden op passanten in verband met de treintest. ,,Door die auto kunnen mensen in rolstoelen en mensen met bijvoorbeeld een visuele beperking niet over de stoep, wat gevaar kan opleveren", aldus Vughtenaar Frits van den Witteboer. ,,De gemeente zegt dat de auto daar mag blijven staan en doet er niets aan. Maar je kunt niet de veiligheid van de één opgeven voor die van de ander."

Van den Witteboer verstuurde een tweet naar de politie en dat had wél zin. Wijkagent Marcel de Rouw nam ter plekke poolshoogte en verzocht de medewerkers van ProRail om de auto te verplaatsen naar de Kettingweg. ,,Ze hadden inderdaad ontheffing om daar te mogen staan, maar het was geen handige situatie", erkende De Rouw.

  1. Inwoners van Vught spuien ideeën en delen bezwaren over snelfietsroutes tussen Den Bosch en Eindhoven

    Inwoners van Vught spuien ideeën en delen bezwaren over snelfietsroutes tussen Den Bosch en Eindhoven

    VUGHT - De eerste schop voor een snelfietsroute tussen Den Bosch en Eindhoven moet vóór 2020 de grond in. Dat zegt adviseur en projectleider 'Fiets en Verkeersveiligheid' Jacob Tiellemans van de Anteagroup. Het ingenieursbureau begeleidt onder meer de vijf gemeenten die bij het fietsproject zijn betrokken. De provincie verdeelt 35 miljoen euro over het snelfietsroutenetwerk in Brabant. Eén van de voorwaarden is wel dat er vóór 2020 met de aanleg is begonnen.

Den Bosch e.o.