Volledig scherm
Wijkagent Marcel de Rouw bij spoorwegovergang Wolfskamerweg. © N Reigersman

Geharrewar tijdens controle op tienminutentest in Vught

VUGHT - De test met de tienminutentrein op het traject Amsterdam-Eindhoven leidde gisteren tot wat geharrewar in Vught. Het betrof een parkeersituatie bij de spoorwegovergang Wolfskamerweg. 

Daar stond een auto van verkeersregelaars die door ProRail zijn ingehuurd geparkeerd op de stoep, van waaruit toezicht werd gehouden op passanten in verband met de treintest. ,,Door die auto kunnen mensen in rolstoelen en mensen met bijvoorbeeld een visuele beperking niet over de stoep, wat gevaar kan opleveren", aldus Vughtenaar Frits van den Witteboer. ,,De gemeente zegt dat de auto daar mag blijven staan en doet er niets aan. Maar je kunt niet de veiligheid van de één opgeven voor die van de ander."

Van den Witteboer verstuurde een tweet naar de politie en dat had wél zin. Wijkagent Marcel de Rouw nam ter plekke poolshoogte en verzocht de medewerkers van ProRail om de auto te verplaatsen naar de Kettingweg. ,,Ze hadden inderdaad ontheffing om daar te mogen staan, maar het was geen handige situatie", erkende De Rouw.

  1. Maurick College in Vught heeft ruim aandacht voor Eerste Wereldoorlog

    Maurick College in Vught heeft ruim aandacht voor Eerste Wereldoorlog

    VUGHT - Ongeveer 1.200 leerlingen van het Maurick College in Vught hebben de afgelopen 13 jaar op een intensieve en vaak indrukwekkende manier kennisgemaakt met de Eerste Wereldoorlog. Ze gingen in groepjes voor een studiereis naar Noord-Frankrijk bij Verdun, liepen in de loopgraven, zochten scherven en schroot in en op de oorlogsakkers en bezochten het museum in Romagne-sous-Monfaucon van oud-Eindhovenaar Jean-Paul de Vries.

Den Bosch e.o.