Volledig scherm
De weekmarkt in Vught. © Miranda van Houtum/BD

Gemeente Belangen Vught: 'Verplaats de weekmarkt'

VUGHT - De Vughtse weekmarkt op het Moleneindplein is sinds jaar en dag een middagmarkt. Omdat het parkeerterrein hiervoor de gehele dag wordt afgesloten, worden de Moleneindpleinwinkeliers onevenredig zwaar belast, vindt de lokale partij Gemeente Belangen Vught.

Dit is voor de partij reden om het college te verzoeken onderzoek te doen naar de mogelijke verplaatsing van de weekmarkt van de middag naar de ochtend. Volgens de partij ziet de aanwezige middenstand met lede ogen aan dat, door het opbouwen van de markt in de ochtend, de hele dag niet geparkeerd kan worden op het plein. Klanten wijken om deze reden uit naar elders.

"Naar Gemeentebelangen heeft begrepen, zouden er enkele marktkooplieden bezwaar hebben tegen een ochtendmarkt. De vraag is of dit op moet wegen tegen de grote belangen van het Moleneindpleinwinkeliers (en ook van het publiek)", laat Joseph Verzandvoort namens de fractie weten.

'Door de markt in de ochtend te houden, wordt parkeren in de middag mogelijk wat een aanzienlijke verbetering inhoudt', is de lokale organisatie van mening. Daarom vraagt Gemeente Belangen op korte termijn een proef van minimaal een jaar waarna aan de hand van de bevindingen van alle partijen definitief tot al dan niet verplaatsing besloten kan worden.

Den Bosch e.o.