Volledig scherm
De cultuursector besprak ideeën over de buitenschoolse clutuureducatie in Vught © Peter De Bruijn

Gemeente Vught bezuinigt niet op buitenschools cultuuronderwijs

VUGHT - Kinderen verdienen volgens de gemeente Vught een 'rijk met kunst gevuld leven'. Donderdagavond presenteerde de gemeente daar plannen over de buitenschoolse cultuureducatie aan gemeenteraadsleden en mensen uit de cultuursector.

,,Het gaat om kwalitatief onderwijs op het gebied van onder meer muziek, dans, beeldende kunst, media, cultureel erfgoed en letteren in de vrije tijd voor Vughtse jeugd tot 18 jaar", legt gemeentelijk projectleider Laury Oosthoek uit. ,,Vught bezuinigt daar de komende drieënhalf jaar niet op."

De gemeente heeft voor innovatieve initiatieven een subsidiepotje van 366.000 euro beschikbaar. Bovendien trekt ze bijna een ton uit voor een netwerk cultuureducatie dat voor de gemeente als een klankbord kan werken. ,,De initiatieven komen uit het veld. De gemeente ondersteunt", aldus Oosthoek.

Mensen met ideeën krijgen tot 1 mei om die plannen in te dienen. De gemeente bepaalt daarna wie wat en hoeveel krijgt.

De Vughtse gemeenteraad drong er vorig jaar bij B en W in een amendement op aan nieuwe mogelijkheden voor cultuureducatie te onderzoeken. Vught subsidieerde dat onderwijs de afgelopen jaren nadat MiK failliet ging.

Den Bosch e.o.