Volledig scherm
© Getty Images

Gemeente Vught verlengt pilot wijk-GGD’er

VUGHT – De gemeente Vught, het Ministerie van Veiligheid en Justitie en de GGD hebben extra geld beschikbaar gesteld om de pilot wijk-GGD’er met 26 weken te verlengen.

De proef met twee GGD-verpleegkundigen in de wijk loopt sinds september 2015. Samen met wijkagenten en overige partners signaleren de twee wijk-GGD’ers in een vroegtijdig stadium verwarde of overspannen personen met een zorgbehoefte. Zo voorkomen ze escalaties en daardoor politie-ingrijpen. In de afgelopen maanden hebben ze meer dan 40 cases behandeld. Het aantal meldingen van overlast in Vught is daardoor verminderd.

Blijvertje?
Vught onderzoekt met de pilot of de wijk-GGD’er structureel kan worden opgenomen in Wegwijs+, het sociaal loket in de gemeente.

  1. Maurick College in Vught heeft ruim aandacht voor Eerste Wereldoorlog

    Maurick College in Vught heeft ruim aandacht voor Eerste Wereldoorlog

    VUGHT - Ongeveer 1.200 leerlingen van het Maurick College in Vught hebben de afgelopen 13 jaar op een intensieve en vaak indrukwekkende manier kennisgemaakt met de Eerste Wereldoorlog. Ze gingen in groepjes voor een studiereis naar Noord-Frankrijk bij Verdun, liepen in de loopgraven, zochten scherven en schroot in en op de oorlogsakkers en bezochten het museum in Romagne-sous-Monfaucon van oud-Eindhovenaar Jean-Paul de Vries.

Den Bosch e.o.