Volledig scherm
Zodra de zon schijnt, loopt het terras van de IJzeren Man vol maar voldoende personeel vinden, wordt steeds lastiger. © Beeld Werkt

Gewone vacatures werken niet meer; de IJzeren Man werft personeel met een festival

VUGHT - Het wordt steeds lastiger om goed (horeca)personeel te vinden dus moet je je volgens Karlijn van de Ven van Fitt-Outdoor & IJzeren Man onderscheiden. ,,En wij doen dat met een groots evenement", zegt ze. ,,Het IJM’s JOB event. ,,Op de traditionele manier personeel werven, is niet meer voldoende."

Quote

Personeel op de traditione­le manier werven, is niet meer voldoende

Karlijn van de Ven, Fitt-Outdoor & IJzeren Man

IJM’s JOB event vindt plaats op dinsdag 10 april en is volgens Van den Ven bedoeld voor iedereen die een leuke baan zoekt (vast of bijbaan) en eens wil snuffelen of de IJzeren Man een leuke werkplek is. Dat varieert van chefkok tot afwasser of oproepkracht voor aan het strandbad. Van den Ven: ,,Belangstellenden kunnen dan kennismaken met de organisatie en de locatie."

De IJzeren Man zoekt ieder jaar in het voorjaar aanvulling voor het vaste team. ,,Omdat er zoveel vraag is naar horecapersoneel is werven op de traditionele manier, zoals advertenties online, niet meer voldoende."   

Wedstrijd

Bezoekers kunnen 10 april tussen 15.00 en 21.00 uur op elk gewenst moment binnenlopen bij de IJzeren Man aan de Boslaan. ,,We willen tijdens het JOB event de bezoekers graag IJM laten beleven, zich thuis laten voelen bij IJM en laten zien hoe het is om aan het strand te mogen werken,” aldus Annemieke Vermeer, eigenaar en personeelsmanager bij IJM. 

De bezoekers kunnen een ‘kijkje in de keuken’ nemen, de diverse jobs beleven, proeven van beach drinks en hapjes en speeddaten met een medewerker. Ook is er deze middag een wedstrijd, waarbij elke bezoeker meedingt om hét nieuwe IJM zomerdrankje te verzinnen. Bezoekers hoeven zich niet aan te melden. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement