Golfbaan Bernardus in Cromvoirt krijgt ook een hotel

VUGHT - Golfbaan Bernardus in het buitengebied van Cromvoirt wordt uitgebreid met een hotel. Het voormalige restaurant Parfait aan de Sint Lambertusstraat in Cromvoirt wordt omgebouwd tot een hotel met acht kamers en opent waarschijnlijk nog dit jaar. 

Quote

Ik wil benadruk­ken dat iedereen hier welkom is

Edwin Kats, Noble Kitchen

Het hotel, waarvan de naam nog niet bekend is, grenst direct aan de golfbaan die momenteel wordt aangelegd en is aangekocht door voormalig BrandLoyalty-topman Robert van der Wallen uit Vught.

Van der Wallen is tevens de initiatiefnemer van de 18-holes golfbaan aan de Deutersestraat, een ontwerp van de bekende Amerikaanse architect Kyle Philips. ,,Om een nog breder publiek te trekken, heeft hij ook het voormalige Parfait gekocht", aldus Sabine Riezebos, general manager van de Golfbaan Cromvoirt. ,,Mensen van verder weg kunnen dan in Cromvoirt overnachten met de golfbaan in hun achtertuin. Ze lopen zo het terrein op."

Reuring

De eerste 9 holes van de golfbaan en het clubhuis openen eind mei, begin juni. Restaurant Noble Kitchen (naast het clubhuis) van de Bossche sterrenchef Edwin Kats opent waarschijnlijk al eind april. In het restaurant van Noble Kitchen is plaats voor 90 couverts, de bar (Bernardus café) heeft nog eens 60 zitplaatsen en op het terras kunnen 120 mensen terecht. Daarnaast is er nog een ruimte waar gezelschappen kunnen vergaderen en/of dineren. ,,Ik wil benadrukken dat iedereen hier welkom is", aldus de bekende horeca-ondernemer. ,,Ook wandelaars en fietsers die niet golfen. Er moet reuring zijn op Bernardus." 

Gastvrijheid

Golfbaan Bernardus moet gaan wedijveren met bekende banen zoals de Koninklijke Haagsche in de duinen bij Wassenaar en de Utrechtse golfbaan De Pan. Riezebos: ,,We zijn absoluut geen besloten club en willen Brabantse gastvrijheid uitstralen. Ik weet zeker dat we met het totale plan Cromvoirt op de kaart zetten."

Lees zaterdag 13 januari de volledige reportage over golfbaan Bernardus in het Brabants Dagblad. 

Volledig scherm
Het clubhuis van de golfbaan en restaurant Noble Kitchen, van sterrenchef Edwin Kats, openen in het voorjaar. © Miranda van Houtum/BD
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement