Volledig scherm
Gertjan Bekkers moet noodgedwongen de deuren van grand caféŽ Chopin in Vught sluiten. © Roel van der Aa

Grand café zit nieuw winkelcentrum in de weg: Chopin moet noodgedwongen dicht

VUGHT - Chopin aan de Marktveldpassage in Vught sluit 1 oktober noodgedwongen de deuren. Het grand café zit de herontwikkeling van het gedateerde winkelcentrum in de weg. Eigenaar Gertjan Bekkers baalt, voor zijn gasten en zijn personeel, maar heeft er ook vrede mee. Het biedt hem namelijk ruimte om verder te herstellen van een ernstige ziekte. 

Bekkers, die geboren en getogen is in Vught maar in Haaren woont, is zelf al een beetje aan het idee gewend. Dat was een jaar geleden anders. Toen werd hem in een gesprek van amper een kwartier medegedeeld dat er voor Chopin geen ruimte meer was in het nieuwe centrumplan oost. ,,De ontwikkelaar wil geen horeca meer", aldus Bekkers. ,,Het kwam als een donderslag bij heldere hemel. Ik ging nog altijd uit van renovatie van de zaak en had graag een Chopin 2.0 overgedragen aan een nieuwe ondernemer." 

Lymfklierkanker

Overgedragen inderdaad. Bekkers was namelijk sowieso van plan om in 2019 te stoppen met de horecazaak. Tien jaar nadat hij Chopin overnam van de vorige eigenaar. De Haarenaar kampt namelijk nog altijd met de restverschijnselen van de lymfklierkanker die hem 23 november 2013 plots overviel. Hij keek de dood in de ogen maar is gelukkig weer 'schoon'. ,,Ik heb nog wel last van concentratieproblemen en ben vaak moe. Dankzij een goed vangnet, mijn personeel en een gouden familie, heeft de zaak door kunnen draaien. Ik voel me ook wel enigszins opgelucht en heb besloten niet dwars te gaan liggen."

Afscheid

Bekkers laat weten dat Chopin nog tot en met zaterdagavond 30 september 'volle bak door draait'. ,,Reserveren is niet meer mogelijk. Iedereen is welkom op basis van inloop. Een afscheidsfeest, behalve voor het personeel, komt er niet. Er valt niets te vieren."