Volledig scherm
© Miranda van Houtum / BD

Hekken Kwartier Vught eindelijk weg

VUGHT - De hekken rondom de brede school Het Kwartier zijn eindelijk weg. Het is weer veilig rondom de school. Het leien dak is de afgelopen weken geïnspecteerd en een deel van leien is preventief vastgeschroefd.

De in 2014 geopende school met sportvoorziening kwam vorig jaar in opspraak omdat uit een schokkend rapport van een adviesbureau bleek dat de kwaliteit van de gebruikte gevelstenen te wensen over zou laten én dat ze niet goed bevestigd zouden zijn. Ze zouden 'levensgevaarlijk' zijn en dreigden naar beneden te vallen. Om de kinderen en andere gebruikers van het gebouw tegen mogelijk vallende stenen te beschermen, liet het gemeentebestuur meteen hekken plaatsen.

Gevelstenen
Volgens een tweede onderzoek was er weinig tot niets aan de hand dus werd er een dérde onderzoek gedaan. Dat toonde aan dat de gevelstenen van Het Kwartier minder gevaarlijk waren dan aanvankelijk gedacht maar wel op wat plaatsen preventieve maatregelen nodig waren.

  1. Maurick College in Vught heeft ruim aandacht voor Eerste Wereldoorlog

    Maurick College in Vught heeft ruim aandacht voor Eerste Wereldoorlog

    VUGHT - Ongeveer 1.200 leerlingen van het Maurick College in Vught hebben de afgelopen 13 jaar op een intensieve en vaak indrukwekkende manier kennisgemaakt met de Eerste Wereldoorlog. Ze gingen in groepjes voor een studiereis naar Noord-Frankrijk bij Verdun, liepen in de loopgraven, zochten scherven en schroot in en op de oorlogsakkers en bezochten het museum in Romagne-sous-Monfaucon van oud-Eindhovenaar Jean-Paul de Vries.

Den Bosch e.o.