Volledig scherm
Theater de Speeldoos in Vught

'Hey God' gekozen tot Brabants mooiste dialectlied

VUGHT - 'Hey God' van André van den Boogaart uit Tilburg is zondagavond in de Vughtse Speeldoos uitgeroepen tot het mooiste Brabantse dialectlied.

In het lied doet de schrijver navraag bij God of zijn onlangs overleden moeder het goed heeft in de hemel. Op de tweede plaats eindigde het Lied van den Kiepenboer van Vandiekomsa uit Tilburg. 'Da witte oit noit nie' van Taaftere uit Volkel eindigde als derde.

Deelnemers aan het festival kwamen uit alle delen van Brabant waaronder de Peel, Tilburg, Den Bosch, Asten, Oosterhout en Tilburg. Het was de vijfde keer dat een aantal liederen in Brabants dialect beoordeeld werden op originaliteit en vertolking.

In de jury zat onder anderen dialectdeskundige Jos Swanenberg. De verkiezing werd gehouden om het Brabantse lied te promoten. Er waren vijftien artiesten genomineerd die allemaal één lied uit hun repertoire ten gehore mogen brengen.

Hey God is een lied van het album "Met Modder in Mijn Bloed" uitgebracht door André van den Boogaart in juni 2011. Het lied Hey god is genomineerd voor Brabants Moiste. op 21 april 2013 wordt uit de 15 genomineerde een winnaar gekozen door een vakjury.

Den Bosch e.o.