Volledig scherm
Vught. Ottie Thiers op haar computer bezig met het samenstellen van een Vughtse Historische Atlas. © copyright Olaf Smit

Hoe zag Vught eruit in 1536? Atlas bundelt eeuwenoude kaarten

VUGHT - De langverwachte Historische Atlas van Vught en Cromvoirt is klaar. Het eerste exemplaar wordt vrijdag 10 november om 16.00 uur aangeboden aan burgemeester Roderick van de Mortel. 

Auteur Ottie Thiers is bij de gelegenheid in het Vughtse raadhuis aanwezig om een toelichting te geven op de inhoud en de totstandkoming van het boek. 

De atlas is een samenwerkingsverband van Stichting Erfgoed Vught en het Vughts Museum. Vanaf zaterdag 11 november is het boek verkrijgbaar in de boekhandels van Bruna in de Marktveldpassage en het Moleneindplein. De prijs van de atlas bedraagt 29,50 euro.

Mensen die hebben ingetekend op de atlas kunnen het boek afhalen in de bibliotheek in de Dorpsstraat op zaterdag 11 november tussen 10.00 en 17.00 uur of op vrijdag 17 november tussen 17.00 en 20.00 uur. 

Archieven

In de historische atlas staan handgetekende en gedrukte kaarten vanaf 1536. Militaire kaarten van belegeringen, verdedigingslinies en onderwaterzettingen. Civiele kaarten van polders en grensscheidingen, tienden en grondbezit, weg- en kanaalontwerpen. Thiers raadpleegde hiervoor verschillende archieven en bibliotheken.

  1. Maurick College in Vught heeft ruim aandacht voor Eerste Wereldoorlog

    Maurick College in Vught heeft ruim aandacht voor Eerste Wereldoorlog

    VUGHT - Ongeveer 1.200 leerlingen van het Maurick College in Vught hebben de afgelopen 13 jaar op een intensieve en vaak indrukwekkende manier kennisgemaakt met de Eerste Wereldoorlog. Ze gingen in groepjes voor een studiereis naar Noord-Frankrijk bij Verdun, liepen in de loopgraven, zochten scherven en schroot in en op de oorlogsakkers en bezochten het museum in Romagne-sous-Monfaucon van oud-Eindhovenaar Jean-Paul de Vries.

Den Bosch e.o.