Volledig scherm
© Van Assendelft Fotografie

Hoe zit het met geluid, trillingen en gevaarlijke stoffen langs het spoor? ProRail legt het uit

VUGHT - De aanpassingen aan het spoor tussen Meteren en Boxtel (PHS) en de toename van het aantal treinen op dit traject leiden tot overlast zoals geluid, trillingen en het vervoer van gevaarlijke stoffen. ProRail licht de gevolgen van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer toe. De komende periode vinden in Vught, Boxtel, Den Bosch, Zaltbommel en Geldermalsen informatie-avonden plaats. 

Woensdag 15 november is ProRail aanwezig in restaurant 3 Zussen, Rijksstraatweg 80 in Meteren. De informatie-avond begint om 19.30 uur. Donderdagavond 16 november vindt een soortgelijke avond plaats in restaurant Molenwijk, Molenwijk 2 in Boxtel en maandag 20 en dinsdag 21 november in Novalis aan de Industrieweg in Vught. In de Verkadefabriek in Den Bosch vindt maandag 27 november een PHS-informatie-avond plaats.

Maatregelen

ProRail onderzocht of de effecten van geluid en trillingen binnen de geldende normen passen en welke veiligheidsrisico's de toename van het vervoer van gevaarlijke stoffen met zich meebrengt. De resultaten van het onderzoek geven aan waar maatregelen nodig en mogelijk zijn. 

Tijdens de informatie-avonden legt ProRail uit hoe de onderzoeken hiernaar zijn uitgevoerd, wat de uitkomsten zijn en wat dit betekent. De resultaten en de informatie over maatregelen komen in het Ontwerp Tracébesluit (OTB) en de milieueffectrapportage (MER) te staan. Beide liggen naar verwachting begin 2018 ter inzage. 

  1. Maurick College in Vught heeft ruim aandacht voor Eerste Wereldoorlog

    Maurick College in Vught heeft ruim aandacht voor Eerste Wereldoorlog

    VUGHT - Ongeveer 1.200 leerlingen van het Maurick College in Vught hebben de afgelopen 13 jaar op een intensieve en vaak indrukwekkende manier kennisgemaakt met de Eerste Wereldoorlog. Ze gingen in groepjes voor een studiereis naar Noord-Frankrijk bij Verdun, liepen in de loopgraven, zochten scherven en schroot in en op de oorlogsakkers en bezochten het museum in Romagne-sous-Monfaucon van oud-Eindhovenaar Jean-Paul de Vries.

Den Bosch e.o.