Volledig scherm
© Peter de Bruijn

Honderden bezoekers bij online veilingkijkdag in Vught

VUGHT – Het online veilingbedrijf BVA Auctions heeft zaterdag de nieuwe locatie in Vught officieel geopend. Tijdens de kijkdag in de ruimte van ongeveer 1.800 vierkante meter aan de Schakel waren 2.200 verschillende kavels van scooters tot zaagmachines en van horloges tot sneakers te bezichtigen.

Volgens BVA Auctions kwamen er tussen de 600 en 700 belangstellenden op de kijkdag af. De artikelen worden de komende tijd via internet geveild. ,,Ik ben ooit bij een veilingkijkdag in Amersfoort geweest”, zegt Kevin van Rijn uit Vught. ,,Daar stonden leuke dingen bij zoals een scooter. Als je de kans krijgt om die producten goedkoop via een online veiling te kopen is dat mooi meegenomen. Ik ben blij dat de kijkdagen voortaan ook in Vught zijn, lekker dichtbij.”

BVA Auctions organiseerde tot nu toe haar eigen kijkdagen in Leiden, Zwolle en Amersfoort. ,,We bereiken met de opening van deze nieuwe locatie in Vught meer mensen in een straal van een half uurtje rijden om Vught”, aldus accountmanager Ivar van der Molen van BVA Auctions. ,,Het is qua kosten en tijd meestal niet zo interessant voor potentiële kopers om bijvoorbeeld voor een boor naar Leiden te rijden.”

Volgens BVA Auctions is er een toenemende vraag van klanten om producten eerst te kunnen bezichtigen. ,,De mensen vinden de omschrijving en de foto op internet vaak niet voldoende”, aldus van der Molen. Ze willen de producten zien, voelen en proeven en bijvoorbeeld een online veiling werkt.” De bedoeling is dat BVA Auctions één keer in de vijf weken een kijkdag op haar locatie aan de Schakel organiseert.

Volledig scherm
Onder andere auto's gaan onder de hamer © Peter de Bruijn
Volledig scherm
Wikken en wegen bij de kijkdag in Vught © Peter de Bruijn

Den Bosch e.o.