Volledig scherm

Honderden vondsten smokkelwaar in Penitentiaire Inrichting Vught

* UPDATE 12.11 uur * VUGHT - Tussen 2012 en 2016 is er in de PI in Vught enkele honderden keren smokkelwaar aangetroffen bij de patiënten, gedetineerden of bezoekers. Dat blijkt uit cijfers die het ANP heeft opgevraagd bij Dienst Justitiële Instellingen.

Het gaat daarbij om softdrugs, maar soms ook harddrug, en om mobiele telefoons.

Hoger
De exacte cijfers zijn niet naar buiten gebracht, maar het aantal zou zelfs hoger kunnen liggen dan bekend is bij Dienst Justitiële Instellingen. Instellingen zoals die in Vught zijn niet verplicht om alle vondsten te melden.

In de landelijke cijfers springt Vught er samen met de voormalige Bijlmerbajes bovenuit qua hoeveelheid gevonden smokkelwaar.

Kat en muis
Volgens een woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veiligheid is er constant sprake van een kat en muis spel. ,,Dagelijks werkt het personeel van DJI er hard aan om inrichtingen vrij te houden van contrabande.Desondanks zullen gedetineerden altijd blijven proberen verboden goederen binnen te voeren, omdat er inderdaad altijd vraag naar is

Vught
PI Vught kwam eerder dit jaar al negatief in het nieuws omtrent smokkelwaar. Volgens een onderzoek van EenVandaag was de beveiliging van de instelling 'zo lek als een mandje'.

Den Bosch e.o.