Volledig scherm
De start van de wedstrijdzwemmers bij de Swim to Fight Cancer in Vught. © Peter de Bruijn

Honderden zwemmers bij 'Swim' in Vught: 'Mijn dochter heeft het afgelopen jaar gevochten'

VUGHT - Ruim achthonderd zwemmers doen zondag in Vught mee met de derde editie van Swim to Fight Cancer. Er zijn volgens de organisatie nagenoeg geen mensen afgehaakt vanwege de verplaatsing van Den Bosch naar Vught.

De Swim moest uitwijken naar de IJzeren Man omdat er vanwege mogelijke problemen met de gezondheid niet mocht worden gezwommen in de Stadsdommel in Den Bosch. ,,Jammer", aldus burgemeester Rombouts van Den Bosch die ook meezwemt. ,,Het is prachtig om langs de oude vestingmuren te zwemmen. Maar deze natuurlijke locatie is ook mooi. Het was wel koud."

Volledig scherm
Ruud van Nistelrooij springt het water in bij de Swim to Fight Cancer in Vught. © Peter de Bruijn

Naast Rombouts deden ook prominenten als voetballer Ruud van Nistelrooij, zwemmer Maarten van der Weijden en handbiker Laura de Vaan mee. Ruim honderd kinderen mochten de laatste honderden meters met papa, mama of iemand anders zwemmen. De 8-jarige Naomi Flach uit Den Bosch mocht van haar oncoloog het water nog niet in. Ze begeleidde papa Wouter in een grote witte zwaan.

Volledig scherm
De zwaan waar Naomi Flach in zit om samen met haar vader een stukje door het water te gaan. © Peter de Bruijn

,,Heel leuk", zegt Naomi. ,,Ik wil nog wel een keer." Papa Flach vindt dat een minder idee. ,,Ik kreeg halverwege kramp. Mijn dochter Naomi heeft afgelopen jaar ontzettend gevochten, stoppen was geen optie."

Volledig scherm
Mensen moedigen de zwemmers aan vanaf de kant. © Paul Roovers

Rond 12 uur startte de wedstrijdwave, met daarin de snelle zwemmers. Tot 14.45 uur startten de andere 'waves' en rond 16 uur zullen de laatste deelnemers finishen.

Volledig scherm
Swim to Fight Cancer gaat beginnen in Vught. © Paul Roovers