Volledig scherm
In het voormalige grand café Chopin vestigt zich tijdelijk De Huiskamer. © Roel van der Aa

'Huiskamer' opent tijdelijk in pand van Chopin in Vught

VUGHT - Centrum Management Vught, Welzijn Vught, Reinier van Arkel en Woonwijze hebben hun handen ineen geslagen en openen 16 januari een nieuwe ontmoetingsplek in het centrum van Vught.

Op de plek waar voorheen grand café Chopin zat, opent 'De Huiskamer'. Een tijdelijke ontmoetingsplek van, voor en door mensen waar bezoekers welkom zijn voor een kopje koffie of thee, een praatje en de krant. Chopin sloot na zo'n 35 jaar de deuren omdat de horecagelegenheid tegen de vlakte gaat om plaats te maken voor een vernieuwd winkelcentrum. ,,Veel mensen brengen dagelijks of wekelijks een bezoek aan de Marktveldpassage”, aldus centrummanager Angèle van de Water. ,,Zij waren gewend om na het boodschappen doen een kopje koffie of thee te drinken bij Chopin en dat wordt gemist.”

Behoefte

Bij Welzijn Vught, Reinier van Arkel en Woonwijze merkten ze ook dat de ontmoetingsplaats werd gemist. Reden voor de vier organisaties om de handen in elkaar te slaan en te kijken of het mogelijk was om deze behoefte te kunnen invullen. ,,Dankzij de medewerking die we kregen kunnen we nu tijdelijk De Huiskamer openen.”

Quote

Zij waren gewend om na het boodschap­pen doen een kopje koffie of thee te drinken bij Chopin en dat wordt gemist

Vanaf 16 januari kunnen bezoekers iedere week op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur terecht in De Huiskamer. Ook kan er gewacht worden op de taxi of Seniorenbus. 

Zaadje

De Huiskamer wordt gerund door vrijwilligers. ,,Het is echt een plek van, voor en door mensen”, vertelt de initiatiefgroep. ,,Het zaadje voor de ontmoetingsplek is gepland, de verdere invulling doen we samen met de bezoekers.”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Den Bosch e.o.