Volledig scherm
© Thinkstock

Is een nieuwe, dure sportzaal bij de nieuwe school in Vught Zuid noodzakelijk? (peiling)

VUGHT - Een nieuwe, grote en multifiunctionele sportaccommodatie die gebruikt kan worden door zowel scholen als sportverenigingen op de locatie Elzenburg in Vught is volgens diverse sportclubs bittere noodzaak. Dat vindt ook het college van B en W. Een aantal politieke partijen hikt echter nog tegen de kosten aan en maakt zich zorgen over de bezetting. Donderdag hakt de gemeenteraad de knoop door.

De uitgebreide voorziening kost een kleine 2 miljoen euro meer dan het alternatief, de realisatie van twee reguliere gymzalen voor de basisscholen de Wieken en de Baarzen. Zij verhuizen samen naar het nieuwe Integraal Kind Centrum (IKC) Zuid op de locatie Elzenburg.
Alleen twee gymzalen bouwen (840 vierkante meter minder) leidt volgens het college van B en W tot nog meer problemen voor sportverenigingen. Het door privatisering wegvallen van sportcentrum Ouwerkerk is volgens haar niet anders op te lossen dan door een nieuwe, grote multifunctionele hal bij IKC Vught Zuid te bouwen. Ook de sportaccommodaties De Kwebben en de Lidwinazaal staan de komende jaren namelijk op de nominatie om te worden gesloopt.

Klein en overbezet
Volgens diverse sportverenigingen zijn de binnensportaccommodaties waar zij op dit moment gebruik van maken oud, klein en overbezet. Zij lopen hierdoor tegen beperkingen aan. Kunnen minder dan gewenst trainen, moeten elders in of buiten Vught wedstrijden spelen, kunnen hun toekomstplannen niet uitvoeren en worden in hun groei belemmerd.

Lees woensdag meer over de problemen met de binnensportaccommodaties in Vught in het Brabants Dagblad, editie Den Bosch.

Bekijk een grote versie van de grahpic.

Volledig scherm

Den Bosch e.o.