Volledig scherm
Fort Isabella in Vught. © Google Streetview

Isabella Groep, gemeente Vught en provincie streven naar mini-maatschappij bij Fort Isabella

DEN BOSCH – Isabella Groep, de gemeente Vught en de provincie Noord-Brabant streven naar de restauratie en herontwikkeling van Fort Isabella. En om dat doel te bereiken, tekenden zij donderdagmiddag een intentieverklaring.

De Isabella Groep heeft de Isabella Kazerne in 2015 gekocht om haar plannen te verwezenlijken. Het gaat om het terrein binnen de hekken, inclusief de gebouwen en de rijksmonumenten. Het buitenterrein is nog eigendom van de gemeente Vught.

De Isabella Groep wil het gehele fort herontwikkelen. Zij streeft naar een goede balans tussen werken, wonen, zorg, educatie, toerisme en recreatie en wil hiermee een 'mini-maatschappij' creëren. De provincie steunt het initiatief met kennis en contacten en investeert 50.000 euro in het project om met initiatiefnemers samen de verschillende onderdelen van het project verder uit te werken. Ook de gemeente Vught werkt graag mee aan het bestemmingsplan.

  1. Maurick College in Vught heeft ruim aandacht voor Eerste Wereldoorlog

    Maurick College in Vught heeft ruim aandacht voor Eerste Wereldoorlog

    VUGHT - Ongeveer 1.200 leerlingen van het Maurick College in Vught hebben de afgelopen 13 jaar op een intensieve en vaak indrukwekkende manier kennisgemaakt met de Eerste Wereldoorlog. Ze gingen in groepjes voor een studiereis naar Noord-Frankrijk bij Verdun, liepen in de loopgraven, zochten scherven en schroot in en op de oorlogsakkers en bezochten het museum in Romagne-sous-Monfaucon van oud-Eindhovenaar Jean-Paul de Vries.

Den Bosch e.o.