Volledig scherm
Jeugd- en jongerencentrum Elzenburg

Jeugd- en jongerencentrum Elzenburg Vught gaat los

VUGHT - Verschillende zalen met bar en de mogelijkheid voor een podium, een timmerwerkplaats, kleedkamers voor artiesten, oefenruimtes voor beginnende bandjes, vergaderruimtes en voldoende opslagruimte. Het spiksplinternieuwe Jeugd- en Jongerencentrum aan de Brabantlaan in Vught, een vernieuwbouw van de voormalige dependance van het Maurick College, is niet alleen aan de buitenkant een lust voor het oog maar ook aan de binnenzijde is overal aan gedacht.

„Artiesten kunnen met hun auto tot onder het talud rijden, snel naar binnen de kleedkamer in en vervolgens met de lift naar het podium”, schetst Ton van Oers van de pr-commissie opening Elzenburg.

Zaterdag 19 september om 16.00 uur wordt het ruim 2 miljoen euro kostende jeugd- en jongerencentrum officieel geopend. Iets later dan aanvankelijk gepland. De weg naar de opening toe kende namelijk diverse hobbels. De belangrijkste was een constructie bedenken waarbij alledrie de hoofdgebruikers, Jeugdwerk Rozenoord, de Stichting Open- Jeugd en Jongerenwerk Vught (SOJJV) en de Stichting Jeugd en Jongeren Carnaval Vught, hun eigen identiteit behouden en toch samen één gebouw exploiteren.

Den Bosch e.o.