Volledig scherm
Vader Job. moeder Kirsten én babydochter Fayèn zijn alle drie op 7 januari geboren. © Job van Campen

Job en Kirsten uit Vught op hun verjaardag verrast met geboorte van dochter Fayèn

VUGHT - De kans dat je een prijs(je) wint in de Staatsloterij is vele malen groter dan dat je dochter wordt geboren op jouw verjaardag én dat van je vrouw. Het overkwam Job en Kirsten van Campen uit Vught. Op 7 januari vieren ze voortaan drie verjaardagen.

Quote

We hebben sterk het gevoel dat het zo heeft moeten zijn

Job van Campen

Dat Job en Kirsten allebei geboren zijn op 7 januari 1993 leverde tijdens de huwelijksceremonie al een hilarisch momentje op. De trouwambtenaar dacht dat zij zich vergiste. Het tegendeel bleek waar. Dat ze op hun verjaardag óók nog eens een dochter zouden krijgen, had het echtpaar niet op gerekend. ,,Totaal niet", vertelt Job in het Jeroen Bosch Ziekenhuis waar moeder en dochter verblijven. ,,Kirsten was op 5 februari uitgerekend. Bijna een maand later dus. De geboorte van Fayèn heeft ons echt verrast."

Onrustig

Vrijdag 5 januari was de buik van Kirsten al een beetje onrustig. ,,We bezochten het ziekenhuis en kregen te horen dat er niets aan de hand was. Het waren 'oefenweeën' die nog heel lang konden aanhouden of zo maar weer konden stoppen. Maar ook de hele zaterdag hielden ze aan. We zouden 's avonds onze verjaardag alvast vieren maar die hebben we afgezegd. In de nacht van zaterdag op zondag werd het zo hevig dat we de verloskundige moesten bellen. Zondagochtend zijn we weer naar het ziekenhuis gegaan. Op onze verjaardag dus. We kregen in de gaten dat ook ons kindje op 7 januari geboren zou gaan worden. Een heel bijzonder cadeau. Dit hadden we echt niet verwacht."

Quote

Iedereen is net als wij verbaasd maar moeder en kind maken het goed

Job van Campen

Op de vraag of dit toeval is of misschien toch iets meer zegt de kersverse vader: ,,We hebben sterk het gevoel dat het zo heeft moeten zijn. Fayèn is een stuk te vroeg ter wereld gekomen. Ze heeft het zo gewild. Precies op 7 januari kan bijna geen toeval zijn."

Ziekenhuis

Een ander leuk feitje is volgens hem dat zowel vader, moeder als dochter min of meer in hetzelfde ziekenhuis geboren zijn. ,,Kirsten en ik zijn 25 jaar geleden allebei geboren in het Groot Ziekengasthuis, de voorloper van het JBZ. Omdat we beide hebben overnacht, hebben we waarschijnlijk ook samen op een zaal gelegen. We zijn dus allebei geboren in Den Bosch en getogen in Vught. Toen we 18 jaar waren hebben we elkaar weer ontmoet."

Op Facebook regent het volgens Job felicitaties en reacties op de bijzondere geboortedag van Fayèn. ,,Heel leuk. Iedereen is net als wij verbaasd maar moeder en kind maken het goed."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement