Volledig scherm
Flemming Viguurs uit Vught met zijn hitsingle 'Digital Age'. © Peter de Bruijn

Jong talent uit Vught bestormt hitlijsten

VUGHT – Hij zit donderdagavond in het televisieprogramma RTL Late Night van Humberto Tan en wordt platgebeld door journalisten van kranten en tijdschriften. De belangstelling voor Flemming Viguurs uit Vught groeit met de dag. De 19-jarige zanger stormde in vier dagen met zijn single ‘Digital Age’ de top tien van de iTunes-hitlijst binnen.

Flemming werd een maand geleden op YouTube ontdekt door de producer en songwriter Adrian McPhee uit Australië. "Hij zocht een jong iemand met de stem van zanger Ed Sheeran en de looks van Justin Bieber", aldus Flemming. “Er waren meer kandidaten en ik heb geluk gehad.”

Single
De clip van de single (over het overmatige gebruik van mobiele telefoons) is in enkele dagen ruim 15.000 keer bekeken op YouTube. Het nummer behaalde de achtste plaats in de iTune-hitlijst.

Baby Blue
Flemming Freddie Viguurs, zoals hij voluit heet, is de leadzanger van de Brabantse band ‘Baby Blue’ die afgelopen seizoen op verscheidene festivalpodia stond. De Vughtenaar is genoemd naar Freddie Mercury van de Engelse rockband Queen. "Mijn vader en moeder hebben elkaar na een concert van Queen leren kennen", aldus Flemming. Mijn tweede naam past bij mij. Ik word wakker en ga slapen met muziek."

Hoe Flemming klinkt? Beluister zijn versie van 'Thinking Out Loud' van Ed Sheeran:

Thinking Out Loud (Ed Sheeran Cover) by Flemming Viguurs & Frank Spierings

Den Bosch e.o.