Volledig scherm
De oktoberRevolutie Vught '67 (RV'67) trok vijftig jaar geleden veel publiek. © Vera Delleman- de Kort / BHIC

Jongeren laat je horen; In Vught is weer een 'revolutie' op komst!

VUGHT - Precies vijftig jaar na de succesvolle Oktober Revolutie Vught'67 (RV'67) roepen Xander Beks en Rob Janssen dorpsgenoten op Vught nog een keer op zijn kop te zetten. Met het festival 'Vught Ontmoet Nieuw Talent' hopen ze net als een halve eeuw geleden voor reuring te zorgen. 

Hoe het festival - een evenement met een boodschap - er precies uit gaat zien, is nog niet bekend. ,,Het is de bedoeling dat we dat samen gaan bedenken. Jongeren krijgen weinig ruimte om iets te organiseren. Dit is hun kans. En het is een kans voor Vughtse verenigingen en organisaties om zich te presenteren", aldus Beks van de stichting TGLE, samen met Elzenburg-voorzitter Janssen kartrekker van de manifestatie.

'Vught Ontmoet Nieuw Talent' is geïnspireerd op RV'67 en vooral bedoeld voor de jeugd en jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 25 jaar. ,,Het is ook een instrument om jongeren te betrekken bij de uitdagingen van Vught. We proberen wat in beweging te zetten." 

Ook vijftig jaar geleden had RV'67 volgens de inmiddels 83-jarige Joop Verhees, destijds voorzitter, en vergelijkbaar doel voor ogen. Luisteren naar jongeren, goede en gezonde recreatie voor deze doelgroep en nadenken over de kerk en haar nieuwe verschijningsvorm. ,,Het begon met de opening van de nieuwe sporthal aan de Lidwinastraat en het 15-jarig bestaan van de jeugdkring Esschewegparochie (voorloper JEEP). Dat groeide uit tot een grootse manifestatie voor heel Vught." 

RV'67 duurde vijftig jaar geleden een kleine week. Een groot scala aan activiteiten stond op het programma. Variërend van een sportolympiade tot een volksdansmiddag, visconcours, modeshow, handenarbeidinstuif en motorcross. Ook waren er optredens van Willy en Willeke Alberti, De Mounties en Eddy Christiani, muzikaal omlijst door het trio Tony Eyck.  Verhees: ,,Het was een enorm succes." 

Jongeren én organisaties mogen hun ideeën mailen naar: info@tgle.org.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement