Volledig scherm
Kasteel Maurick in Vught. © Kasteel Maurick B.V.

Kasteel Maurick Vught bruist weer

VUGHT - Na 12 weken schilderen, inrichten en de nieuwe keukenbrigade inwerken wordt het vernieuwde Kasteel Maurick in Vught vrijdag officieel geopend.

Burgemeester Roderick van de Mortel heeft de eer om het in juli vorig jaar failliet verklaarde horecacomplex weer tot leven te wekken. "Op een bijzondere manier", zegt Klaas van Leengoed (44) samen met chef-kok Niek van Lieverloo (28), de nieuwe uitbaters van het zevenhonderd jaar oude kasteel. "Een teken van nieuwe energie.”

Nieuw jasje
De activiteiten - eten, vergaderen en feesten - blijven volgens Van Lieverloo hetzelfde. "We hebben het kasteel in een nieuw jasje gestoken en willen uitstralen dat iedereen hier welkom is. Het hoge niveau blijft gehandhaafd maar tegen een toegankelijke prijs.”

Oude gedeelte
De horecaondernemers hebben veel vertrouwen in de toekomst en willen meer van het kasteel laten zien dan voorheen. "In mei 2016 openen we in het oude gedeelte van het kasteel Brasserie Catherina van Maurick en in 2017 willen we hotelkamers en een bruidssuite realiseren."

Lees vrijdag in het Brabants Dagblad, stadseditie, meer over de plannen van Klaas van Leengoed en Niek van Lieverloo met Kasteel Maurick.