Volledig scherm
© Kees van der Zandt

Kermis in Vught: niet zo druk als vroeger, wel een leuk intermezzo

VUGHT - Het beeld van een deel van het centrum in Vught wordt tot en met woensdag bepaald door de kermis. De attracties, van draaimolen en zweefvliegtuigjes tot gok- en snoepkramen, staan op het Marktveld, de Heuvel en het Maurickplein.

Sinds 4 jaar is de kermis verplaatst van begin augustus naar begin juli om de concurrentie met de plaatselijke Jeugdweek en de school- en bouwvakantie te ontlopen. De kermis in Vught is qua volume en qua bezoekersaantallen weliswaar niet te vergelijken met die uit jaren 70 en 80. Destijds stonden er veel meer attracties en was het veel drukker dan nu, met bezoekers uit de hele regio.

Belangstelling
Ondanks die verminderde belangstelling van exploitanten en bezoekers was het zondagmiddag toch nog gezellig druk op de Vughtse kermis. Met name voor de goktentjes, de zweefvliegtuigjes en de aloude draaimolen was veel belangstelling. Ook de terrasjes op het Marktveld waren redelijk bezet met vrolijk keuvelende Vughtenaren.

Hoogtepunt
Volkszanger Jack van Raamsdonk zorgde op het Maurickplein voor muzikaal vertier met gevarieerd repertoire. ,,Natuurlijk is de belangstelling voor de kermis hier een stuk minder dan vroeger. In Vught is Koningsdag tegenwoordig het drukst bezochte evenement en hoogtepunt van het jaar, terwijl dat in andere plaatsen de kermis is”, liet een bezoeker op het terras van De Gereghthof weten. ,,Maar dat betekent niet dat de Vughtse kermis zou moeten verdwijnen. Het blijft een leuk intermezzo op jaarlijkse evenementenkalender.”

Volledig scherm
© Kees van der Zandt

Den Bosch e.o.