Volledig scherm
PREMIUM
Half verscholen tussen een aantal folders vond Diesje Janssen-Holla een vijftig jaar oude kerstkaart op haar mat. Foto Olaf Smit © Olaf Smit

Kerstkaart na ruim halve eeuw alsnog bezorgd

VUGHT - Begin jaren zestig plakte Sientje Visser in Nijmegen een postzegel van vier cent op een kerstkaart en deed deze op de bus. Ruim een halve eeuw later valt het kaartje bij Diesje Janssen-Holla (87) uit Vught op de mat.

Half verscholen tussen een aantal folders vond Diesje Janssen-Holla een kerstkaart. Geadresseerd aan de heer en mevrouw G. Janssen-Holla en ondertekend door Wim, Sien en kroost. Met daaronder Z.K. en Z.N, oftewel Zalig Kerstfeest en Zalig Nieuwjaar. En op de voorkant een lieflijk tafereeltje, getekend met potlood. ,,Hoe kan dat nu”, was mijn eerste reactie. ,,Sientje is al jaren geleden gestorven. En er zit ook een postzegel van vier cent op. Deze kaart moet wel heel oud zijn.”

Na wat rekenen denkt Diesje Janssen dat de kaart ruim vijftig jaar geleden op de bus moet zijn gedaan. ,,Mijn man en ik zijn hier begin jaren zestig komen wonen. De kaart zal in 1962 of 1963 gepost zijn. Er waren toen nog geen postcodes, op de kaart staat alleen maar de straatnaam met het huisnummer. Ongelofelijk dat het kaartje na al die jaren nog bezorgd is. En het ziet er nog ongeschonden uit ook.”