Volledig scherm
Annemiek Vassilis op de camping in Cromvoirt © Bart Gotink/BD

Kom je vanuit Griekenland naar de camping in Cromvoirt, regent het. 'Ach, stiekem hoopten we er een beetje op'

CROMVOIRT - Kom je na twee lange boottochten en tientallen uren in de auto eindelijk aan op de Cromvoirtse camping, blijkt het zo ongeveer de enige regendag van de ganse zomer te zijn. Erg? ,,Ach, stiekem hopen we wel op een beetje regen."

Misschien wel voor het eerst in weken is het zwembad verlaten, zit er helemaal niemand bij het pierenbadje en kan je in de speeltuin zo lang schommelen als je  wilt. Daarvoor moet je wel de gestaag vallende druppeltjes doorstaan, want voor het eerst in weken regent het donderdag weer eens écht op vakantiepark De Leuvert in Cromvoirt. 

De meeste campinggangers in hun tentje maken zich daar niet al te druk over. Nee, 'stiekem hoopten we juist op een klein beetje regen', bekent Annemiek Vassilis. Ze is over uit Griekenland, waar ze al jaren met haar man woont op het kleine eiland 
Amorgos. Dat betekent met de boot naar Athene, met de auto Griekenland door, met de boot naar Italië en dan nog de lange rit naar Cromvoirt.

Het ziet er hier bijna Grieks uit

Maar daar valt ze nu dus met haar neus in de boter, want ze is juist woensdag aangekomen. ,,Droogte en hitte, dat kennen we wel. Het is regelmatig over de veertig graden op Amorgos en we hebben geen regen meer gezien sinds februari." Jaarlijks bezoekt ze met haar Griekse man Nederland, voor familie én de camping. En dus regen. ,,Maar je kan wel goed zien hoe droog het hier is, met het gele gras. Het ziet er bijna Grieks uit."

Volledig scherm
Camping De Leuvert in Cromvoirt © Bart Gotink/BD

Dennis Entjes staat even verderop en vindt een beetje regen wel 'prima', vertelt hij vanuit zijn voortent. ,,Maar ik heb wel liever dat het 's nachts valt", bekent hij. Maar klagen, dat doet hij niet nu het einde van de vakantie nadert. ,,We hebben heerlijk weer gehad. Met de 37 graden zaten we aan de IJzeren Man, en op de koelere dagen zijn we bijvoorbeeld een dag naar Den Bosch geweest." 

Droog inpakken

Ook de leden van de  familie Hakkenberg van Gaasbeek uit Wijk bij Duurstede kunnen zich niet echt druk maken om het water in hun lange boogtent. Na een paar dagen aan de IJzeren Man blijven ze donderdag maar op de camping, voor het animatieteam en een pannenkoekenfeest, zo willen de kinderen Ryan en Kaylee. Voorzorgsmaatregelen voor de 'storm' later de op de dag zijn er niet genomen. Kuiltjes rondom de tent worden niet gegraven. De grootste zorgen zijn ook niet de spetters. Nee, de grootste zorg is zaterdag, als het gezin weer vertrekt. Constantijn: ,,Het zou wel fijn zijn als we de tent een beetje droog kunnen inpakken."