Volledig scherm
© Kees van der Zandt

Lachenden poseren in boevenwagen bij Vughtse gevangenis

VUGHT - Op het parkeerterrein van de gevangenis in Vught was zaterdag een redelijk bezochte actie om geld in te zamelen voor de Cliniclowns. Bezoekers konden daar tegen een kleine vergoeding onder meer boevenbussen bekijken, helpen bij het blussen van de brandweer en hun auto laten wassen.

Gekleed in een glimmend trainingspak van Real Madrid poseerde de 8-jarige Brian trots en stoer glimlachend voor zijn fotograferende vader bij een boevenbus op het parkeerterrein van de gevangenis in Vught. De PI Vught. “Misschien heeft Willem Holleeder wel ooit in deze bus gezeten”, zei de vader tegen zijn zoon. “Dat zou zomaar kunnen, want met deze bussen rijden we naar gevangenissen, Huizen van Bewaring en rechtbanken door het hele land ”, zei de meeluisterende chauffeur Richard Hendriksen van de Dienst , Vervoer en Ondersteuning. (DVO) “Vooral kinderen vinden het heel cool om zich bij en in zo’n gepantserde bus te laten fotograferen.”

Jan Withagen, medewerker van de PI Vught- zoals de gevangenis officieel heet-, nam in 2003 het initiatief voor de actie ten behoeven van de Cliniclowns. “Om ons als gevangenis eens anders te profileren dan als het louter opvangen van criminelen zijn we er destijds mee begonnen ”, weet hij nog. “Wij beseffen maar al te goed hoe zwaar het voor kinderen is om hun vader of moeder in de gevangenis te bezoeken. Daarom gaat de opbrengst van de actie ook naar Clinic Clowns, een stichting die probeert zieke kinderen wat vrolijkheid te brengen.”

Volledig scherm
© Kees van der Zandt

Den Bosch e.o.