Volledig scherm
© Marc Bolsius

Laco in Vught opnieuw in gesprek met Dommelbaarzen over huur

DEN BOSCH - Sporthaleigenaar Laco gaat opnieuw in gesprek met De Dommelbaarzen over de toekomst van de zwemvereniging in sporthal Ouwerkerk. Dat hebben de twee partijen woensdagochtend besloten in de rechtbank van Den Bosch. Met basketbalvereniging EVBV Octopus kwam geen overeenstemming.

Het besluit om terug naar de onderhandelingstafel te gaan, kwam tijdens een schorsing van de rechtszaak over de toekomst van de sportverenigingen in Ouwerkerk. Laco heeft de huur opgezegd van alle sportclubs die gebruik maken van de sportzaal. Het bedrijf is op zoek naar een rendabelere invulling van de hal.

De zwemvereniging past volgens Bert Lavrijsen van Laco beter bij de toekomstplannen van het bedrijf. Zowel Lavrijsen als voorzitter Harry van Gemert van De Dommelbaarzen gaat de nieuwe gesprekken positief in. Over de sporthal is Laco duidelijk, die moet gewoon leeg. Lavrijsen: "Daar zit geen winstpotentie meer in." De rechter doet op 7 mei uitspraak over de nabije toekomst van de verenigingen in de zaal.

Den Bosch e.o.