Volledig scherm
Ton Reijnen (linksmidden) van onderwijsinstelling Sint-Christoffel en Bram van Ek (rechtsmidden) van Leijestroom zetten in op een fusie per 1 januari 2019. © Miranda van Houtum/BD

Leijestroom Vught en Sint-Christoffel Boxtel willen één bestuur voor 18 basisscholen

UPDATEVUGHT - Om complexe ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld 'passend onderwijs', de gevolgen van bevolkingskrimp, veranderende wetgeving en toename van financiële risico's het hoofd te kunnen bieden, streven de onderwijsinstellingen Stichting Leijestroom (Vught) en Stichting Sint-Christoffel (Boxtel) naar een fusie per 1 januari 2019.

Een fusie leidt volgens Bram van Ek, bestuurder van de Stichting Leijestroom, niet tot banenverlies maar zou wel kunnen betekenen dat medewerkers worden verplaatst. Het personeel van beide organisaties wordt vandaag via een nieuwsbrief van het voornemen op de hoogte gebracht. ,,Het is niet ingegeven door efficiency of kostenbesparing", aldus Van Ek. ,,Maar gericht op de toekomst en dat we kunnen blijven doen wat het beste is voor het kind."

Onderzoek

De komende periode wordt de haalbaarheid van een verregaande bestuurlijke samenwerking, liefst besturenfusie onderzocht. Een stuurgroep brengt een advies uit aan het bestuur van beide stichtingen en brengt ook de alternatieven in kaart. Hierna vindt de besluitvorming door de beide besturen en raden van toezicht plaats en wordt ook het advies gevraagd van de colleges van burgemeester en wethouders van de verschillende gemeenten. Ook de GMR-en van beide organisaties worden bij het proces betrokken en wordt om instemming gevraagd. Dat geldt ook voor de zogenaamde 'Nationale Katholieke Schoolraad' (NKSR).

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement