Volledig scherm
Raymond Ceulemans tijdens een eerdere wedstrijd in Uden. © Raymond Ceulemans

Leon van Rossum tegen Raymond Ceulemans bij Vughtse biljartmarathon

VUGHT - Leon van Rossum (43) gaat proberen het Vughts duurrecord biljarten op 42 uur te brengen Hij speelt de biljartmarathon in café de Rio Bar in Vught. De opbrengst gaat naar het goede doel. Hij speelt tegen 42 verschillende tegenstanders. De meest prominente wordt de Belgische biljartlegende en voormalig wereldkampioen Raymond Ceulemans.

Van Rossum begint vrijdag 26 oktober om middernacht aan zijn recordpoging. Hij speelt 42 partijen tegen evenzoveel tegenstanders. Zaterdagavond 27 oktober om 22.00 uur speelt de Vughtenaar tegen Ceulemans. ,,Een geweldige eer om tegen zo'n legende te mogen spelen. Want Ceulemans is toch de Johan Cruijff van de biljartsport, die iedereen kent", blikt Van Rossum met pretoogjes vooruit. 

Zondagmiddag 28 oktober om 17.00 uur uur hoopt Van Rossum het Vughts duurrecord biljarten, dat vorig jaar door Jos Schapendonk op 41 uur was gebracht, met een uur te hebben verbeterd. De opbrengst van de Vughtse biljartmarathon gaat dit jaar naar de stichting MariTon, die zich inzet voor Vughtse gezinnen met financiële problemen.

Van Rossum zegt zich niet speciaal voor te bereiden op de biljartmarathon in zijn stamcafé. ,,Ik heb vooraf alleen een paar vrije dagen opgenomen, zodat ik topfit en uitgerust kan starten. Daarnaast zal ik tussen de partijen door regelmatig eten. Meer kun je volgens mij niet doen om het 42 uur vol te houden."

Volledig scherm
Leon van Rossum gaat in het laatste weekend van oktober proberen om in de Rio Bar in Vught het Vughts duurrecord biljarten op 42 uur te brengen. © Kees van der Zandt