In 2013 werd het evenement La Fête des Limousines gehouden in Geertruidenberg. Zondag 2 september komen de Franse wagens naar Vught.
Volledig scherm
In 2013 werd het evenement La Fête des Limousines gehouden in Geertruidenberg. Zondag 2 september komen de Franse wagens naar Vught. © Johan Wouters

Liefhebbers van Franse auto's kunnen hartje ophalen in Vught

VUGHT - Liefhebbers van Franse auto's kunnen zondag 2 september hun hartje ophalen in Vught. Op Fort Isabella verzamelen ze zich vanaf 10.00 uur enkele honderden 'voitures' en hun eigenaren. De zesde editie van La Fête des Limousines.

Bij het gratis evenement ligt de nadruk op de Citroën CX, XM en C6, de Peugeot 505, 604, 605 en 607, de Renault 20, 30, 25, Safrane en Vel Satis en de Talbot Tagora maar de organisatie heet ook andere Franse limousines welkom, zelfs vooroorlogse, zolang ze maar minimaal vier deuren bezitten en ooit de rol van (semi-)topmodel vervuld hebben. 

Joie de vivre

La Fête des Limousines staat volgens de organisatie vooral voor een Frans getint samenzijn onder het motto ‘joie de vivre', met hier en daar een ludiek accentje. Dat komt bijvoorbeeld tot uitdrukking in het Concours dans son Jus en in de Escape Break, een primeur voor 2018. 

Kofferbakverkoop

Het evenement geeft ruimte aan standhouders, clubs, een Brocante de Coffre (kofferbakverkoop) en bourgondische catering. Kinderen kunnen zich vermaken met La Quête des Limousines (een speurtocht) en een springkussen. Nieuw dit jaar is een boekje met unieke verhalen over verleden, heden en toekomst van de Franse prestige-sedans, dat op het evenement onthuld wordt. 

La Fête des Limousines is een tweejaarlijks evenement. Een soort rondreizend circus. Iedere keer op een andere locatie. Het evenement duurt tot 15.00 uur.