Volledig scherm

Medewerkster PI in Vught doet aangifte tegen patiënt die haar probeerde te steken

VUGHT - Een medewerkster van de Penitentiaire Inrichting in Vught heeft aangifte gedaan tegen een patiënt die op dinsdag 19 april probeerde haar te verwonden met een geslepen tandenborstel. De vrouw raakte hierbij lichtgewond en had een aantal schrammen. Het incident gebeurde overdag, zo laat een woordvoerder van het Ministerie van Veiligheid en Justitie vrijdag weten.

De verwondingen vielen mee en de vrouw verscheen de volgende dag weer op het werk. Het steekincident vond plaats binnen de PPC-afdeling van de gevangenis. Dit is het penitentiaire psychiatrische centrum, een tbs-afdeling. Volgens de woordvoerder zitten op die afdelingen personen die ernstig in de war zijn. 'Deze patiënten zijn onberekenbaar, dat is helaas de realiteit van het werk.' Tegen de dader zijn inmiddels gepaste strafmaatregelen genomen, zegt het ministerie.

Er zouden berichten zijn dat de afdelingen van de zwaarbeveiligde Vughtse gevangenis onderbezet zouden zijn, zo meldde de Telegraaf eerder dit jaar. De woordvoerder ontkende dit stellig.

Den Bosch e.o.