Volledig scherm
© @

Nieuwe internationale lagere school niet in Vught maar in Maliskamp Den Bosch

DEN BOSCH/VUGHT - De nieuwe internationale particuliere (Magnolia)basisschool komt in Maliskamp in Den Bosch. Die mededeling deed burgemeester Roderick van de Mortel donderdagavond tijdens de gemeenteraad in Vught. 

,,Voorlopig dus niet in Vught maar in Den Bosch. In het Bernadetteklooster voor een periode van 1 á 2 jaar. Daarna maakt de stichting opnieuw de balans op. In Vught was bijvoorbeeld interesse voor het Molenven maar het Bernadetteklooster was direct bruikbaar."

Laurens Peeters, directeur van de Stichting Magnolia, liet onlangs weten dat het de bedoeling is komend schooljaar al te starten met de basisschool die zowel Den Bosch als Vught graag zien komen. Er wordt gestart met een kleuterklas (groep 1/2) voor 3 tot en met 5-jarigen en het is de bedoeling dat er elk volgend schooljaar een leerjaar aan toe wordt gevoegd. 

De Magnoliaschool werkt nauw samen met de Sacro Cuore-school in Milaan en krijgt een katholieke identiteit. De school is een wens van expat- en Nederlandse ouders, leraren en onderwijskundigen die in 2016 een stichting hebben opgericht. 

Den Bosch e.o.