Volledig scherm
DePetrus © N Reigersman

Nieuwe parel voor Vught

Vught - Monumentaal, uitnodigend, licht en lekker warm. Zaterdag was de open dag van het nieuwe, nog lege, Ontmoetingscentrum DePetrus in Vught - in de Petruskerk - en die trok veel mensen. Met alom waardering voor het bijzondere resultaat. 

Behalve Welzijn Vught en de bibliotheek met onder andere een leescafé, nemen ook het Vughts Museum, de Wereldwinkel en de Stichting Anders Bezig Zijn er hun intrek. Niet in aparte ruimtes, maar door elkaar heen om het ontmoetingseffect te versterken. ,,Het middenstuk kunnen we vrijmaken voor grote evenementen", verklaarde Martin Hol, manager van de bibliotheek. 

,,Daar komen de boekenkasten op rails te staan en die kunnen opzijgeschoven worden." De plekken van de bibliotheek wisselen af met die van het Vughts Museum. Samenwerking is het toverwoord en daar hebben alle deelnemende partijen duidelijk zin in. Frank de Haas van Anders Bezig Zijn - een stichting voor creativiteit en educatie - kijkt ernaar uit. ,,Ik kan me voorstellen dat we exposities gaan houden in samenwerking met het museum.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement