Volledig scherm
De opbrengst van de Sponsorloop in de PI Vught wordt eind deze week bekend. © Robert Meijer

Nog meer iPads van Vughtse gevangenen voor zieke kindjes Jeroen Bosch ziekenhuis

VUGHT - Ruim veertig gedetineerden van de PI Vught hebben zich op Pinkstermaandag actief ingezet voor de kinderafdeling van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ).  Ze deden dat door middel van een sponsorloop. De opbrengst hiervan, bedoeld voor de aanschaf van iPads, wordt eind deze week bekend gemaakt. 

Eerder spaarden zo'n 100 gedetineerden al een bedrag van 1360 euro voor de aanschaf van iPads. In april van dit jaar overhandigden de gedetineerden aan afgevaardigden van de kinderafdeling van het JBZ twee iPads inclusief hoezen en twintig bluetooth headsets.

Maatschappij
Aan de actie van afgelopen maandag deden 44 lopers mee, waaronder ook een aantal personeelsleden. Elke ronde telde 500 meter. Het parcours lag rondom Unit 6, de zogenaamde zelfredzaamheidafdelingen waar gedetineerden verblijven die werken aan hun terugkeer in de maatschappij. Gedetineerden sponsorden zichzelf, elkaar of regelden sponsoring door familie of bekenden. Ook personeel werd in de gelegenheid gesteld om het deze actie te steunen.

In totaal liepen de deelnemers tussen 10.00 uur en 16.30 uur 1016 rondes.  Een totaal gelopen afstand van 508 kilometer.  Volgens Robert Meijer, communicatieadviseur bij het ministerie van Veiligheid en Justitie, volgen er mogelijk nog meer acties.  ,,Het uiteindelijke doel van de inititiatiefnemers is dat zoveel mogelijk patiëntjes van de kinderafdeling van het JBZ een iPad krijgen."

Op de iPad kunnen de kinderen spelletjes doen, facetimen met familie en vrienden maar ook filmpjes bekijken ter voorbereiding op hun operatie.