Volledig scherm

OM eist ruim 112.000 euro voor hennepteelt in zonnestudio in Vught

VUGHT - Voor het telen van hennep in een zonnestudio aan de Helvoirtseweg in Vught hoorde een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats dinsdag vier weken celstraf tegen zich eisen. Ook moet hij een schadevergoeding betalen van ruim 112.000 euro.

Tijdens de rechtszitting zei officier van justitie Willem Bos dat de man in het pand heeft geprofiteerd van negen oogsten.

De verdachte zelf zei dat het ging om twee oogsten van in totaal 150 planten. „Ik schrik van het bedrag dat ik zou moeten betalen”, zei de verdachte tijdens de rechtszitting waarbij de man ook terecht stond voor het illegaal aftappen van elektriciteit. De man zei hennep te zijn gaan telen omdat de zonnestudio slecht liep. Zijn advocaat Woodrow vond dat het Openbaar Ministerie een ‘te simpele rekenmethode’ hanteerde.

Inval
De politie deed een inval in 2013 al een inval in de zaak omdat er henneplucht werd geroken. Maar uit onderzoek bleek dat het ging om de joints die de man buiten zijn bedrijf rookte. Roderick van der Mortel, burgemeester van Vught, besloot het pand voor drie maanden te sluiten. Volgens hem was bij de ontmanteling van het pand sprake van een ‘bijzonder (brand)gevaarlijke situatie’.

De eigenaar van het pand maakte vorig jaar bezwaar tegen de beslissing om het gebouw sluiten. Uiteindelijk werd het pand vanaf 1 september gesloten voor een periode van zes weken. De uitspraak volgt op 2 augustus.

Den Bosch e.o.