Volledig scherm
Omwonenden vrezen dat de natuur plaats moet maken voor een weiland zoals die ook in het Kapellebos te vinden is. © Peter de Bruijn

Omwonenden vrezen dat grond bij Kapellebos in Vught wordt ‘vernacheld’

VUGHT – Een deel van de inwoners van de wijk Vughtse Hoeven is zaterdag geïnformeerd over de plannen die de Margraff Stichting heeft met het Kapellebos. De Stichting heeft een deel van de grond verpacht aan een boer.

De omwonenden vrezen dat een deel van het bijzondere natuurlandschap moet plaatsmaken voor weiland. Ongeveer twee- tot driehonderd Vughtenaren lopen en recreëren vaak in de bossen aan de zuidwestkant van Vught. Vooral de open plek in de bossen met bramenstruiken is een geliefde plaats om bijvoorbeeld te picknicken. “Ik waan me hier in Frankrijk”, zegt één van de ongeveer veertig belangstellenden die op de informatiebijeenkomst in het bos is afgekomen. “Ze vernachelen hier de grond”, meent weer een ander.

Schijnparticipatie
Beheerder Frits Bevort, die de grond namens de Margraff Stichting beheert, nodigt de bewoners uit om een lijst met wensen op te stellen voor 28 hectare grondgebied. “Dat gaat om een ander stuk dan deze unieke open plek tussen de bossen”, aldus één van de bewoners. “Dit lijkt op schijnparticipatie.”

Pachter Coen Simons wilde het Brabants Dagblad niet te woord staan over zijn plannen met het gebied. “Ik wil hier niet bekend staan als de boeman”, zegt hij tegen de omwonenden. “Ik heb al twee nachten niet kunnen slapen”, vanwege deze kwestie.”

Een artikel over de plannen met het Kapellebos in Vught in het Brabants Dagblad, editie Den Bosch, van maandag 29 juni.

Volledig scherm
Beheerder Frits Bevort vroeg omwonenden mee te denken over het gebied. © Peter de Bruijn
Volledig scherm
De open plek in het Kapellebos in Vught. © Peter de Bruijn