De Stichting Hulp voor Oekraïne Vught verkoopt galakleding. De opbrengst is bestemd voor hulpgoederen. Van links naar rechts vrijwilligers Miranda Zeldenrust, Ria Muller, Khrystyna Havdyda en medeoprichter van de stichting Sjoerd Meijers.
Volledig scherm
PREMIUM
De Stichting Hulp voor Oekraïne Vught verkoopt galakleding. De opbrengst is bestemd voor hulpgoederen. Van links naar rechts vrijwilligers Miranda Zeldenrust, Ria Muller, Khrystyna Havdyda en medeoprichter van de stichting Sjoerd Meijers. © Marc Bolsius

Ook na twintig vrachtwagens vol gaat Hulp voor Oekraïne nog door, nu met de verkoop van galakleding

VUGHT - Al ruim een jaar zamelt de Vughtse Stichting Hulp voor Oekraïne voeding, water en andere humanitaire goederen in. Voor Oekraïners die tijdens de verwoestende oorlog met Rusland huis en haard verloren. ,,Het wordt lastiger, maar we gaan zo lang als het kan door.”

  1. Opinie | De Bossche LHBTIQ+-gemeenschap laat zichzelf het gevoel van onbehagen opleggen
    PREMIUM

    Opinie | De Bossche LHBTIQ+-gemeen­schap laat zichzelf het gevoel van onbehagen opleggen

    Anja van Hout, voorzitter COC Zuid-Oost Brabant, kwam op 24 mei met een opiniestuk over het artikel in het BD van 20 mei: ‘Wat mag je wel en wat mag je niet zeggen in Den Bosch?’ Het sloot af met de constatering dat de LHBTIQ+-gemeenschap achterbleef met gevoelens van geschoktheid, verwardheid, boosheid en angst. Een reactie en aanzet tot hoe de gemeenschap daar zelf iets aan zou kunnen doen.
    's-Hertogenbosch