Volledig scherm

Ook Natuur- en Milieugroep Vught plaatst vraagtekens bij N65-plan

VUGHT - Net als de Vereniging Platform Vught Structureel en Samen voor Vught plaatst ook de Natuur- en Milieugroep Vught vraagtekens bij de huidige herinrichtingsplannen van de N65

Het betreft de plannen waarvan de gemeenten Den Bosch, Vught en Haaren, de provincie en ook minister Melanie Schultz van Haegen overtuigd zijn dat ze goed zijn voor de leefbaarheid in Vught en Haaren. En tegelijkertijd de veilgiheid en doorstroming op de provinciale weg bevorderen.

NMV
Johan Smeulders, voorzitter van de NMV Vught, kijkt met gemengde gevoelens naar de plannen. „Een groot voordeel is dat, dankzij de NMV, de Fietsersbond, vele andere instellingen en betrokken burgers, de westelijke omleiding van de baan is. Deze omleiding zou de landgoederenzone ten westen van Vught fors doorsnijden met alle verlies aan natuur-waarden van dien.”

Bomen
Maar ook de huidige plannen gaan volgens hem ongetwijfeld ten koste van natuur en bomen langs de weg door Vught. „Hiervoor zal compensatie moeten worden afgedwongen bij de uitwerking. Het is zaak om de vinger aan de pols te houden bij de verdere uitwerking van en besluitvorming over het plan voor de N65.”

Lees meer over de plannen rondom de N65 op bd.nl/N65.

Den Bosch e.o.