Volledig scherm
© Sandra Peerenboom

Ook uitvaartfamilie heeft plezier in het werk

VUGHT - “Kom op jongens, lachen! Het is geen uitvaart.” Voor wie eraan twijfelt: tijdens de fotosessie wordt bewezen dat ook uitvaartondernemers plezier kunnen hebben in hun werk.

Zeker als je dat met zoveel familieleden doet. “Dat is onze kracht”, zegt Paul van Weert. “Met onze familie zijn we bezig voor een andere familie. Dan kun je net wat meer bereiken.” In het kantoor van Bijnen Uitvaartverzorging aan de Wolfskamerweg in Vught struikel je bijna over de Bijnens. Het bedrijf werd in 1928 gestart door Marinus Bijnen, de opa van Rien (60) en Henk (59). Die broers staan nu aan het hoofd van de onderneming. Riens zoons Olaf (36) en Bjorn (33) en stiefzoons Paul (28) en Bas (26) werken hier ook, net als zijn vrouw Patricia (57) en Igor (30), de zoon van Henk.

“Het is stressvol werk, er gebeurt bij overlijden heel veel in een familie en die is daar vaak niet op voorbereid”, vertelt Paul. “Aan ons de taak om zoveel mogelijk ondersteuning te bieden. Daar gaan we ver voor.

Lees een interview met de familie Bijnen in de serie ‘Pa of ma achterna’ in het Brabants Dagblad, editie Den Bosch, van donderdag 26 november.